Ki-kihez való-ság

2008.10.26. 20:50 | kero | Szólj hozzá!

Úton hazafelé elgondolkodtam a legjobb párosításokon és a következőre jutottam:

A tapasztalat azt mondja, hogy a legjobb párok egy humán és egy reál beállíottságú egyén között igencsak gyakori és tartós.

Lássuk a párosítás feltételeit:

Különböző gondolkodásmód: a reál beállítottság egyik velejárója, hogy az agyunk úgy működik, mint egy jól konstruált számítógép, vagy inkább egy aktákkal teli szoba. Ezzel szemben - szubjektívusz véleményuszom szerint - a humán, vagy bölcsész agy beállítottsága valahogy úgy működhet, mint a balett és az opera valamely furcsa elegye. Ebben ugyanis csak azt tudom elképzelni, ahogy szárnyalnak a gondolatok keresztül kasul, míg valamilyen eredményt nem hoznak.

De vajon miért passzol ennyire?

Erre vonatkozóan csak tippjeim vannak. A legkézenfekvőbbnek az tűnik, hogy a másik ugyanarra a következtetésre teljesen más úton jut el, ami következtetés felfoghatatlan egy alternatív útvonal bejárásával mind az egyik, mind a másik számára. Na és ez vonzóvá teszi a másik felet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kero.blog.hu/api/trackback/id/tr73733262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása